dilluns, 20 de desembre del 2010

Premi Sant Jordi de Novel·la 2010

Com ja ve sent una tradició i un bon costum des de fa seixanta anys, la passada nit de santa Llúcia es va fer entrega del Premi Sant Jordi de novel·la 2010. Enguany l'escriptor guardonat ha sigut Ramon Solsona per la seua novel·la "L'home de la maleta".

Ramon Solsona, nascut a Barcelona fa seinata-un anys, és escriptor i periodista. Com a novel·lista ha escrit "Les hores detingudes" (1993), "No tornarem mai més" (1999), "El cor de la ciutat" (2001) o "Línia blava" (2004). També ha conreat la poesia i la narrativa breu. La seua obra literària ha sigut mereixedora de diversos premis, com el Prudenci Bertrana i el Lletra d'Or. Com a periodista ha sigut o és col·laborador de mitjans de comunicació com Avui o Catalunya Ràdio.

El Premi Sant Jordi de novel·la està organitzat per Omnium Català i per Enciclopèdia Catalana. En anteriors ocasions l'han guanyat escriptors valencians, com Isabel-Clara Simó, Ferran Torrent o Joan Francesc Mira. En 2008 el finalista va ser el vila-realenc Vicent Usó. L'anterior premi va ser per a Xavier Bosch per "Se sabrà tot", publicada per Proa. Aquesta novel·la la podeu recollir, si esteu interessats, en la Biblioteca. Per a "L'home de la maleta" encara haureu d'esperar un poc més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada