dimecres, 8 de juny del 2011

9 de Juny: Dia Internacional dels Arxius

L'Arxiu Municipal de Betxí se suma a les commemoracions pel Dia Internacional dels Arxius, que se celebra cada 9 de juny. Per aquest motiu ens adherim al comunicat de l'Associació d'Arxivers Valencians:

El 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius, en commemoració de la creació del Consell Internacional d'Arxius (CIA) per la UNESCO, en 1948.

Segons la CIA, els arxius representen una riquesa sense igual. Són el resultat de la producció documental de l'activitat humana i constitueixen el testimoniatge irreemplaçable de fets passats. Garanteixen el funcionament democràtic de les societats, la identitat dels individus i de les comunitats, i la defensa dels drets de l'home. Però es tracta d'objectes fràgils i vulnerables.

Els professionals dels arxius consagren els seus esforços per a protegir i garantir l'accés als arxius a través de la comunicació en la professió, l'establiment de normes, vetlen pel desenvolupament professional dels arxivers i la posada en obra del diàleg entre aquests, els qui prenen decisions, els productors i els usuaris dels arxius.

Un bon arxiu, exposa el CIA, no consisteix únicament a conservar documents per a la història i la investigació. Els arxius són essencials per a un bon govern. Gràcies a ells els governs poden rendir comptes i demostrar la seua capacitat per a promoure la democràcia. Una política de bona gestió dels documents i els arxius permet que un país comprenga els "qui, quan o com i per què" de les accions d'un govern.

Així doncs, l´Associació d´Arxivers i Gestors de Documents Valencians, aporta a la comunitat arxivística el video en youtube amb la conferència del Catedràtic de Dret Administratiu D. Ángel Sánchez Blanco que realitzarem per a tal esdeveniment l'any passat, i que encara no havíem tingut oportunitat de publicar en la web.

Felicitats a tots els arxivers i arxiveres per reivindicar la nostra professió i l'organització de la comunitat d'arxius, dedicada a promoure la conservació, desenvolupament, salvaguardar la memòria històrica i la utilització del patrimoni dels arxius.

El vídeo, el podeu veure en l'adreça web:
http://www.youtube.com/watch?v=Bnk-2yYvEtI

Esperem que siga del vostre interès

Salutacions

Associació d´Arxivers i Gestors de Documents Valencians AAV

1 comentari: